Sunday, December 8, 2013

Sena Yildirim krijgt het Jongerenlintje van de gemeente Utrecht


Weten jullie het nog, in Juni/Juli 2013 haalden de leerlingen van de Plusklas van de Parkschool in Utrecht een heel mooi bedrag op voor Little Sisters. (het hele verhaal kun je hier lezen) Het was natuurlijk een groepsactie, maar Sena Yildirim was de actieve motor, zo hoorden wij van Astrid Meijer, lerares van de Plusklas.

Sena deed nog veel meer bijzondere dingen. Ze ontwikkelde een app voor rekenen en haalde hiermee de finale van meesterapp, een wedstrijd van het ministerie van onderwijs, ze was een voortreffelijk journalist, in groep 7 de voorleeskampioen van de school. En bovendien heeft ze keihard gewerkt om de Havo te halen.

Wij zijn benaderd om Sena voor te dragen voor het Jongerenlintje. Het Jongerenlintje is in 2008 ingesteld door de gemeenteraad van Utrecht. Het Jongerenlintje is een blijk van waardering voor jongeren van 6 tot en met 15 jaar, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet.


Onze motivatie: "Begin dit jaar maakte wij van Little Sisters (een project om meisjes uit arme gezinnen in Noord Thailand te steunen zodat zij naar school kunnen gaan) kennis met de Park school in Utrecht. De kinderen van de Plusklas vroegen of wij het leuk vonden dat zij een project zouden organiseren om geld in te zamelen voor de meisjes in Thailand. Natuurlijk vonden wij dat leuk want het is geweldig als kinderen uit Nederland zich betrokken voelen bij hun leeftijdgenootjes uit andere landen. Senna was een drijvende kracht achter hun project. Er werd een facebook pagina gemaakt, er werden sponsors gezocht en gevonden, er werden armbandjes, petten en buttons gemaakt die op een braderie werden verkocht. Het enthousiasme en de inzet van Senna raakte verschillende mensen, zodat de opbrengst van de actie werd verdubbeld. Het resultaat was geweldig. Het Thaise meisje Yawapaa, kan dankzij de actie van de Plusklas haar basisschool afmaken. Zij hoeft nu niet op het land te gaan werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen nu haar vader onverwacht overleden is.
De kinderen van de Thai Da Nu School in Ban San Ton Du, Chiang Mai Thailand, waren diep geraakt door de actie van hun Nederlandse leeftijdsgenootjes. Het is geweldig om te zien dat jonge mensen zich solidair weten met hun leeftijdgenoten die onder minder gelukkige omstandigheden zijn geboren en moeten opgroeien, en daar ook concreet wat voor willen doen. Dat geeft hoop voor de toekomst.
Wij zijn erg blij en ontzettend trots op wat Senna met haar mede-leerlingen van de Plusklas hebben bereikt. Je kunt echt een verschil maken in het leven van een ander, ook al is dat aan de andere kant van de wereld". 


Natuurlijk vonden wij het ontzettend leuk om hieraan mee te werken. En wat nog leuker is dat de Utrechtse gemeenteraad ook zag dat Sena dat lintje zeker verdiend.

Op 23 november jl. werd het Jongerenlintje op het stadhuis van Utrecht uitgereikt aan Sena.

Natuurlijk werd Sena ook geinterviewd. 


Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit Jongerenlintje Sena, je hebt het verdiend!!

No comments: