Friday, October 24, 2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Het regenseizoen is voorbij. Op dit moment wordt in het hele land het einde van de Boedistische regentijd gevierd. Ook de schoolvakantie is weer voorbij en alle kinderen zijn weer naar school. 

We zijn naar de Thaidanu school geweest om kennis te maken met 7 nieuwe meisjes


Sopit


Supanit
Phanatsayaa


Phrapawadee


Met de donatie van de medewerkers van Crane Control BV: Ine, RenĂ©, Andrew, Jan en AndrĂ© (Crane Control B.V.) worden Phrapawadee, Phanatsayaa, Sopit en Supanit de komende jaren gesteund.


Met de eenmalige donaties was er voldoende geld zodat de stichting Little Sisters Sukjaai, Busabaa en Kitika de komende jaren kan steunen. 


Sukjaai
Busabaa

Kitika

Ad Voeten heeft aangegeven dat hij Sukjaai wil steunen nu Buangern (het meisje dat hij eerder steunde) klaar is met de basisschool.  

Klaar met de basis school:
Er zijn ook een aantal meisjes waarvoor de ondersteuning is afgerond. Ameesae, Buangern, Djaam Ching, Rudjida hebben de basis school afgemaakt maar gaan niet verder naar het vervolgonderwijs. Wij vinden dat jammer, maar gelukkig hebben deze meisjes wel hun basisschool afgemaakt en kunnen op een ander moment in hun leven instromen in de beroepsgerichte opleiding. 

Naar het vervolg onderwijs:
Het is erg fijn dat Muay, Som en Nitchadaa naar het vervolgonderwijs zijn gegaan. Muay wordt ook hierbij door Wil en Rob Hazewindus  gesteund en ook Ellen en Hans van der Geld-Boltaringen willen Som blijven steunen. Nitchadaa wordt gesteund met geld van de eenmalige donaties. 

We zijn erg blij dat we zulke trouwe (maand)donateurs hebben! 

Nieuwe leraren die ons helpen:

Juf Lynn en meester Udomsak zijn onze nieuwe contactpersonen nu Siriporn en Sangphet met pensioen zijn.

Birma (Myanmar):

We hoorden op de school dat er na de vakantie weer nieuwe leerlingen waren uit Birma (Myanmar). De vrijlating van Aung San Suu Kyi en de toetreding van Myanmar tot de Asean Economic Community zullen hopelijk positieve veranderingen tot gevolg hebben voor de bevolking.  Maar voor nu zijn de levensomstandigheden voor veel mensen nog niet goed. De gevluchtte Birmese kinderen die net op de Thaidanu school zitten, hebben (nog) geen goede papieren om een bankrekening te kunnen openen. Dus daar moeten we dan op wachten voordat we een rekening voor ze kunnen openen.

We zijn erg blij met alle donaties in de afgelopen jaren. Little Sisters heeft daardoor sinds 2006 al 47 meisjes kunnen helpen met maandelijkse financiele steun. Toch zijn er nog steeds meisjes die hulp kunnen gebruiken. Als jullie ideeen hebben waardoor het mogelijk wordt hen te helpen, dan horen we die natuurlijk graag. We zijn maar een e-mailtje bij jullie vandaan. 

Wij wensen jullie een kleurrijke herfst vanuit een heerlijk door de regen verfrist Thailand.
Connie en Peter


No comments: