Friday, April 28, 2017

Nieuwsbrief April 2017

De nieuwe directeur, lerares Lynn, een paar Little Sisters en een jongetje kroop er snel tussen :-) 

Sawadee Pi Mai (gelukkig nieuw jaar) vrienden van Little Sisters,

Het is April 2017 (2560) en het Thaise Nieuwjaarsfeest Songkran is net voorbij.

Toen wij meer dan 10 jaar geleden naar Thailand kwamen werd Songkran, hier in het noorden, uitbundig gevierd. Het water gooien duurden zo'n 10 dagen! Een week voordat het echte feest begon werd je al nat gegooid op straat en je kon echt nergens droog aankomen. De afgelopen jaren is het bij ons in de buurt minder uitbundig geworden. Er was gewoon niet genoeg water om zoveel water weg te gooien. Dat was natuurlijk wel erg jammer voor de kinderen die zich altijd erg verheugen op dit feest. Bovendien is Thailand in de rouw om Koning Bumibol die op 13 oktober 2016 is overleden. Ook daarom is Songkran dit jaar minder uitbundig.

De schoolvakantie is bijna voorbij. Vlak voor de vakantie begon zijn we langs gegaan bij de school waar de meeste meisjes zitten. Het is zo leuk om te zien hoe blij ze zijn. Ze genieten van hun schooltijd waar ze kunnen leren en spelen met hun vriendinnetjes. De schoolvakantie zal voor velen van hen een werkvakantie betekenen. Niet altijd om het moet, maar omdat ze graag hun ouders helpen. Soms helpen ze hen in het huis met klusjes en soms gaan ze mee om op het land te werken. Ze kijken uit om weer naar school te gaan!

In de Utrechtse wijk Lombok werd tijdens het bevrijdingsfeest een heel mooi bedrag verdiend met het verkopen van kleding. De commissie besloot dit bedrag op aanraden van Esmeralda Francino aan Little Sisters te doneren. Wat zijn we daar blij mee.

Tijdens een jaarwisseling kijken we vaak terug en vooruit. We willen alle donateurs bedanken voor hun bijdragen. Dit maakt een groot verschil voor de meisjes van Little Sisters. Het nieuwe jaar hopen wij ook nieuwe meisjes te kunnen helpen om hun school af te maken.

Connie en Peter

No comments: