Friday, July 1, 2016

Abou
Abou is 16 jaar en behoort tot de Akha stam. De Akha's zijn een bergstam die meestal in kleine dorpen hoog in de begen wonen. Abou woont met haar ouders, 2 jongere zusjes en 1 jonger broertje in een heel klein dorpje. 

Abou kwam onder onze aandacht door Joy een bevriende lerares. Zij was de lerares van Abou op de lagere school tot zij naar de middelbare school in een nabijgelegen dorp ging. Joy is een lerares voor leerlingen met leermoeilijkheden. Abou heeft leermoeilijkheden. Doordat Abou op haar nieuwe school gepest werd is zij een leerjaar terug gezet. Ze leert is een langzame leerling en door het pesten kon ze in haar groep helemaal niet goed meer meekomen. Zij vertelde dat ze geen enkele vriendin heeft, ze eet samen met haar jongere zus. 

Joy vertelde ons dat de vader van Abou haar wilde verkopen  toen ze jonger was. Omdat Abou dit niet wilde is het toen niet doorgegaan. Abou weet dat haar vader het blijft proberen om haar te verkopen. Abou zorgt grotendeels zelf voor de kosten van haar opleiding. Ze werkt wanneer ze kan en betaald zo voor haar opleiding. Ze  wil heel graag naar school. Abou weet dat zij met de steun van Little Sisters de hele week naar school kan en moet gaan en in de weekenden kan zij werken voor extra geld. Er is voldoende geld om Abou de komende 2 jaar te steunen met 500 Thai Baht per maand.

Samen met Joy gaan we binnenkort naar de bank om een bankrekening voor Abou te openen. Zo kan zij, zonder inmenging van haar vader, sparen voor haar opleiding. Abou met lerares Joy


No comments: